Уиски Мънки Шоулдър 0.7л.

Продуктов код:10317
Наличност: На склад
  • 43.00 лв.

Алкохолно съдържание: 40 %
Произход: Шотландия

Monkey Shoulder е марка смесено малцово уиски, произведено в дестилерията Kininvie в Шотландия . По-конкретно, това е тройна малцова смес, направена от уиски, дестилирано в дестилериите Glenfiddich , Balvenie и Kininvie, всички притежавани от William Grant & Sons .

Monkey Shoulder има интересна история. Един ден легендарният мастер дестилър на Уилям Грант, Дейвид Стюърт, решава да създаде първият в света троен малц, комбинирайки сингъл малцове от три от най-фините дестилерии в Спейсайд .
Добре е за начинаещите да знаят, че няма дори и капка зърнено уиски в Monkey Shoulder. Избраните малцове съзряват от начало в първо пълнене на бъчви от бърбън. Собствени бъчвари поправят тези бъчви,така че да придадат лек ванилов аромат на отлежаващото малцово уиски.
Браян Кинсман, който е дестилаторът в момента, винаги избира правилната комбинация от бъчви за всяка партида, която прави, за да гарантира накрая като резултат гладък вкус и богат аромат.
Трите малца от Спейсайд се смесват в голям бъчва, където преседяват заедно от 3 до 6 месеца.
Когато малцовете са се смесили и вкусът е тестван от Браян, това тройно малцово уиски се бутилира и му се поставя знака на трите маймунки.
Името също има интересна история. Терминът Monkey Shoulder идва от работниците, които прехвърляли ечемика на ръка. Тъй като се налагало да работят дълго време имало тенденция да нараняват рамото си и едната им ръка да се опъва надолу подобно на маймунските - така се появил и прякорът MonkeyShoulder. Уискито в кръстено така в знак на уважение към тези работници.

Характеристики

Тегло 1.5 kg
Тип Скоч
Уиски по бранд Мънки Шоулдър
Разфасовка 0,7 лит.
Алкохолен % 40% алк.
Произход Шотландия