Ликьор Бейлис 0.2л.

Продуктов код:10602
Наличност: На склад
  • 8.69 лв.

Алкохолно съдържание: 17 %
Произход: Ирландия

Преведено от английски-Baileys Irish Cream е ирландски крем ликьор - алкохолна напитка, ароматизирана със сметана, какао и ирландско уиски - произведена от Diageo на Nangor Road, в Дъблин, Република Ирландия и в Mallusk, Северна Ирландия. Собственост на Gilbeys от Ирландия запазената марка понастоящем е собственост на Diageo.

Diageo (произнася се Диаджио) е британска компания, най-големият световен производител на алкохолни напитки от клас премиум. Седалището ѝ се намира в Лондон.
Компанията е образувана през 1997 г. в резултат от сливането на Guinness Grand Metropolitan plc. и Guinness plc. Названието на компанията е разработено от английската рекламна агенция Wolff Olins и произлиза от на латински: dia – „ден“ и гръцкият корен geo – „свят, земя“
Основните търговски марки на компанията са уискитата Johnnie Walker, J&B, White Horse и Crown Royal, водката Smirnoff, ликьорът Baileys, ромът Captain Morgan, джинът Gordon's, бирата Guinness.
8 от 20-те най-продавани алкохолни брандове в света принадлежат на Diageo.
До 2002 г. Diageo притежава и мрежата ресторанти за бързо хранене Burger King.
Общата численост на персонала е над 25 000. Чистият приход – 9,936 млрд. GBP (за 2011 финансова година).

Бейлис е:
Произведен от истинско ирландско уиски, сметана и спирт - Бейлис е един от най-продаваните ликьори в света. За създаването на Бейлис са били необходими близо 4 години изследвания на поносимоста между хранителни съставки и алкохол. Проблемът бил в създаването на хомогенна смес от тях. Оказало се, че уискито не позволява на сметаната да вкисне. Този ликьор се появява на пазара през 1974 г., лансиран от “A & R Bailey”. Бейлис е комбинация на ирландско уиски и сметана с елегантно загатнати аромати на шоколад, еспресо и малко лешник.

През 1974 г., Gilbeys от Ирландия представя нова марка на пазара за специален ликьор. Той е уникален, с мек вкус и направен изцяло от естествени съставки. Bailey's е ликьор номер едно в света и шестата най-продавана марка алкохол в света. Предлага се в 130 страни и представлява 6% от целия износ на храни и напитки в Ирландия. 

Характеристики

Тегло 0.5 kg
Ликьор по бранд Бейлис
Разфасовка 0,2 лит.
Алкохолен % 17% алк.