Водка Абсолют 1л.

Продуктов код:10026
Наличност: На склад
  • 23.15 лв.

Алкохолно съдържание: 40 %
Произход: Швеция

История:
Към края на 19-ти век, шведският предприемач Ларс Олсон Смит изобретил фракционната дестилация (ректификацията). Това направило по-ефективно отделянето на алкохол от етерични масла,както и от други нежелани съставки.Това осигурило производство на водка с по-високо качество от тази направена по класическата дестилация . За да се подчертае разликата в качеството, той кръстил водката си ,, Абсолют Renat Brännvin" (абсолютно чиста водка) .
През 1879г., Смит разбива търговския монопол на град Стокхолм с неговото по-високо качество и по-евтин продукт. Той предлага безплатни екскурзии с лодка до дестилерията, а неговата водка му носи заслужено финансово богатство.
От 1917., алкохолната индустрия се управлява от шведското правителство и ,, Абсолют Рену Брейнвин" се продава за кратко време, по-късно в цялата страна. През 70-те години на ХХ век името ,, Рену Брейнвин" е премахнато поради остарял имидж. През 1979г. образът на бранда е модернизиран и името,, Абсолют" е въведено като марка.
Водка ,, Абсолют" е международно известна със своята специална форма на бутилката, което напомня на шведски аптекарски шишета. Те се представят от компанията като търговска марка и винаги се включват в рекламните кампании. Пионер в дигиталното творчество Лорънс Гарел създава една от най-известните рекламни кампании за водка ,, Абсолют" през 1990г. Тази реклама се счита за първата цифрова художествена реклама. Производителят на бутилките за водка Абсолют е най-старият стъкларски завод на Швеция "Лиммардс глазрук" в Лиммаред (Вестерготланд).

Производство:
,,Absolut Vodka" е марка водка , която се произвежда в Åhus в южна Швеция от 1879 година. Компанията е дъщерно дружество на ,, Vin & Sprit", което беше продадено през 2008 г. от тогавашния собственик, шведската държава, на френската компания,, Pernod Ricard" за 5,6 милиарда евро. Водката се произвежда, като първо се произвежда 96% дестилат от зимна пшеница в дестилерията в Tings Nöbbelöv в Южна Швеция, който се разрежда в Åhus със собствена изворна вода до 40% алкохол.

 

Характеристики

Тегло 1.6 kg
13 Разфасовка 1 л.
3 Водка по бранд Абсолют
18 Произход Швеция