КАДАРКА ПОЛУСУХО ДМ 0.750

Продуктов код:20236
Наличност: На склад
  • 2.63 лв.

Кадарка Полусухо Д М е българска марка вино произведена от винарна „Домейн Менада“

Винарната „Домейн Менада“ е основана като кооператив „Лоза“ през 1901 г.През 1947г.двете големи кооперации „Лоза“ и „Сила“ се обединяват и се създава винопроизводителното предприятие в Стара Загора.През 2002г.„Домейн Менада“ става част от френското холдингово дружество Belvedere Group.През 2004г. Винарната „Домейн Менада“ е модернизирана изцяло. Създадено е виното Tcherga.През 2015г.Belvedere Group е преименувана на Marie Brizard Wine & Spirits Bulgaria.„Домейн Менада“ се нарежда сред най-големите винопроизводители в България и продължава да расте и до наши дни.
Лозовите масиви, които се намират в подножието на Средна гора, в землищата на селата Елхово, Горно Ботево и Могилово, възлизат на 375 ха. Отглеждат се и се работи както с традиционни и познати сортове като рубин, мавруд и т.н., така и с интересните и популярни чужди сортове като пино ноар, каберне фран, мерло, шардоне, регент, вионие и др.
Мощностите за преработка на избата са над 8000 тона бяло и червено грозде, а капацитетът за производство е 20 млн. бутилки годишно.
Избата обръща особено внимание и грижа за лозята, оборудвана е с всичко необходимо за производство на качествени вина, част от които отлежават в нови френски дъбови бъчви най-висок клас.
Едни от най-разпознаваемите брандове на винарната са Tcherga, Tcherga 10 и Menada. През 2017 г. избата пусна на пазара лимитирана серия Barrique Point, обновена дизайнерска линия вина Artistique и специално създадена серия от потребители за потребители – вина InoVino.
Във високоалкохолните напитки избата произвежда познатата от миналото мастика и ликьор мента Заарска, като наскоро възобнови производството на гроздова ракия Дядова усуканица.

Кадарка Полусухо Д М ще задоволи напълно вашия изтънчен вкус.
Кадарка Полусухо Д М е:
Полусухо ликьорно вино,произведено във винарска изба Домейн Менада по класическа технология.
Кадарка Полусухо Д М се предлага в стъклени бутилки от 0.750 l.

Характеристики

Тегло 1.2 kg
Сорт грозде Гъмза
Разфасовка 0,75 лит.
Стар свят България
Производител Домейн Менада
Серия вино Менада