Уиски Лагавулин 16 год. 0.7л.
Продуктов код: | 10335 |
Наличност: | изчерпан |
110.60 лв.
Информация за продукта
Алкохолно съдържание: 43 %
Произход: Шотландия
Уиски Лагавулин 16год. е сингълмалц уиски създадено в едноименната дестилерия в едноименното село на юг от остров Islay (Айла) , Шотландия .
Лагавулин е собственост на Diageo.
Дестилерията на Лагавулин официално датира от 1816 г., когато Джон Джонстън и Арчибалд Кембъл Брукс построиха две дестилерии на мястото.Едната от тях стана Лагавулин, поемайки другата - коя не е точно известно. Писменни доказателства показват незаконна дестилация в поне десет незаконни дестилерии на мястото още през 1742 г. През 19-ти век възникват няколко правни спора със съседката им Лафроайг , възникнали след като дестилаторът в Лагавулин, Питър Маки , дава под наем дестилерията Laphroaig. Твърди се, че Маки се е опитал да копира стила на Лафроайг. Тъй като водата и торфът в помещенията на Lagavulin са различни от тези в Laphroaig, резултатът не съвпаднал. Дестилерията "Лагавулин" се намира в едноименното село.
Лагавулин е известен с това, че производителят използва бавна дестилация и крушовидни медни казани.
Lagavulin е любимият избор на всички любители на силно опушените уискита. Определян е от експертите като "царят на Айла".
Представя съвършен баланс между опушеност, богат вкус, комплексност и интензивност.
Lagavulin се произвежда от над 200 години, но процесите остават непроменени: бавна ферментация, внимателна дестилация и дълъг процес на отлежаване.
Международните състезания за спиртни напитки обикновено дават на Лагавулин 16год. изключително високи резултати.Сан Франциско World Spirits конкурс, например,присъди в полза на Уиски Лагавулин 16год. четири последователни двойни златни медала в периода между 2005 и 2008г.
Произход: Шотландия
Уиски Лагавулин 16год. е сингълмалц уиски създадено в едноименната дестилерия в едноименното село на юг от остров Islay (Айла) , Шотландия .
Лагавулин е собственост на Diageo.
Дестилерията на Лагавулин официално датира от 1816 г., когато Джон Джонстън и Арчибалд Кембъл Брукс построиха две дестилерии на мястото.Едната от тях стана Лагавулин, поемайки другата - коя не е точно известно. Писменни доказателства показват незаконна дестилация в поне десет незаконни дестилерии на мястото още през 1742 г. През 19-ти век възникват няколко правни спора със съседката им Лафроайг , възникнали след като дестилаторът в Лагавулин, Питър Маки , дава под наем дестилерията Laphroaig. Твърди се, че Маки се е опитал да копира стила на Лафроайг. Тъй като водата и торфът в помещенията на Lagavulin са различни от тези в Laphroaig, резултатът не съвпаднал. Дестилерията "Лагавулин" се намира в едноименното село.
Лагавулин е известен с това, че производителят използва бавна дестилация и крушовидни медни казани.
Lagavulin е любимият избор на всички любители на силно опушените уискита. Определян е от експертите като "царят на Айла".
Представя съвършен баланс между опушеност, богат вкус, комплексност и интензивност.
Lagavulin се произвежда от над 200 години, но процесите остават непроменени: бавна ферментация, внимателна дестилация и дълъг процес на отлежаване.
Международните състезания за спиртни напитки обикновено дават на Лагавулин 16год. изключително високи резултати.Сан Франциско World Spirits конкурс, например,присъди в полза на Уиски Лагавулин 16год. четири последователни двойни златни медала в периода между 2005 и 2008г.
Характеристики
Тегло | 1.3 kg |
---|---|
Тип | Скоч |
Уиски по бранд | Лагавулин |
Разфасовка | 0,7 лит. |
Алкохолен % | 43% алк. |
Период на отлежаване | 16 год. |
Произход | Шотландия |
Условия за доставка
Ревюта от потребители (0)