Уиски Гленморанджи 10 год. 0.7л.

Продуктов код:10320
Наличност: изчерпан
  • 68.49 лв.

Алкохолно съдържание: 40 %
Произход: Шотландия

Glenmorangie (Гленморанджи) е едномалцово (сингълмалц) скоч уиски произведено от едноименната дестилерия находяща се в Тейн,Росс-Шир Шотландия.
Дестилерията е собственост на The Glenmorangie Company Ltd,която е собственост на френския алкохолен гигант LVMH.

Glenmorangie (Гленморанджи) e дестилерия в Шотландия , една от най-малките в региона. Фабриката е специализирана в производството на едно малцово уиски .
Името на мястото, където се намира дестилерията, идва от келтския Gleann Mòr na Sìth " glen [en] на спокойствието" или от Gleann Mór-innse " гленът на големите ливади" (в спор с участието на Британската комисия по стандарти за реклама  през 2003 г. компанията успя да защити версията за „долината на спокойствието“ от рекламния лозунг.
Дестилерията е собственост на The Glenmorangie Company Ltd, която също притежава дестилерията Ardbeg Distillery и на Scotch Malt Whisky Society  . Glenmorangie Company Ltd от своя страна е собственост на холдинга LVMH .
Дестилерията е известна с това, че има най-високите изпарители на казаните си в Шотландия (5,14 метра, 6 фута и 10 1/4 инча височина ), като само най-леките и чисти изпарения достигат до върха на медната шийка. Резултатът е много леко уиски Glenmorangie.

От компанията казват за своята история и производството на своето уиски Glenmorangie (Гленморанджи) следното:

"Изработваме нашия сингъл малц от 1843 г., когато фермерът Уилям Матесън и съпругата му Ан следвайки мечтите си и основават дестилерията Glenmorangie. Оттогава нашите производители на уиски мечтаят за чудесни нови видове уиски на същото място.Медните казани, в които дестилираме уискито си, са най-високите в Шотландия. С вратове високи като жираф, те създават повече пространство за вкус и аромат.
И така създаваме чудесен плодов и деликатен дестилат, узрял за експерименти.Водата ни е необичайно богата на минерали, които помагат да направим уискито ни толкова прекрасно плодово. За да поддържаме тази вода чиста, ние притежаваме и защитаваме цялата гора, която заобикаля нашия източник, извора Тарлоги.
Ние не спираме да търсим най-добрите бъчви, в които да отлежава уискито ни. Произведени далеч от родината ни , те често дори се персонализират според нашите спецификации, за да създадат различен вкусов профил. В продължение на повече от 100 години, дъбовите дървета поглъщат несметни вкусове, които бавно предават на нашето уиски в тъмнината на бъчвите, в продължение на десетилетия. 
Изворите Tarlogie, собственият източник на вода на Гленморанджи и най-цененият актив, са плод на дъжд, който си пробива път през слоеве варовик и пясъчник от сто години.
Тези естествени минерали му придават своите „твърди“ качества на водата и осигуряват на Glenmorangie сурова съставка, уникална сред дестилериите на Highland. Нашите древни предци са пиели тук вода, считайки чистите, богати на минерали води на изворите за свещени. Смятаме, че и те са доста специални!"

Характеристики

Тегло 1.4 kg
Тип Скоч
Уиски по бранд Гленморанджи
Разфасовка 0,7 лит.
Алкохолен % 40% алк.
Период на отлежаване 10 год.
Произход Шотландия