Минерална Вода

Минерална вода или още Натурална минерална вода е продукт от защитени подземни източници от околната среда и естествено безопасна за здравето напитка в нормалното си състояние. Тя може също да има допълнителни характеристики, свързани със съдържанието на определени минерали и приобщеност към даден район на произход. Повечето потребители имат любимите марки, водени от тези две асоциативни определения.

Всяка минерална вода трябва да е от определен подземен източник (чрез сондажен отвор или извор) и трябва да бъдат защитена от всякакъв вид замърсяване от внимателното управление на водосборните басейни до използваните материали за изработка на бутилката.Минералните води, трябва да бъдат бутилирани при източника с директна връзка на тръбопровода. С други думи, те не могат да бъдат транспортирани до инсталацията за бутилиране в насипно състояние.
Водата от всеки кладенец има отличителен състав, вариращ от много ниско минерално съдържание — <50 мг. на литър, до високо минерално съдържание — >1500 мг. на литър, както и характерен вкус Характерният минерален състав на всяка минерална вода трябва да е стабилен и указан върху етикета, като също така могат да се споменат и ползите за здравето, спазвайки много строги изисквания. Етикетът трябва да отразява мястото на произход и името на източника.
Натуралните минерални води, трябва да отговарят на високите стандарти за качество, различни от тези за конвенционалните питейни (трапезни) води. Те са строго регламентирани от националното законодателство и ЕС и гарантират, че са с доказан естествен произход и без всякаква форма на замърсяване.Минералните води не могат да бъдат дезинфекцирани и третирани с химически вещества.

В онлайн магазина Zakupi.bg ще откриете богато разнообразие от различни видове минерална вода,българска и вносна на водещи наши и световни производители във всякъкви разфасовки-стъклени , пластмасови бутилки, BIB, според вашите нужди на атрактивни цени с доставка до вашия дом или офис на куриер.