ВОДА

Водата. Тя е тази, която ни утолява жаждата, разхлажда ни в летните жеги и поддържа личната ни хигиена.На пазара има 3 основни вида бутилирана вода: натурална минерална вода, изворна вода и трапезна вода.

Натуралната минерална вода е с естествен произход и се добива от защитени подземни източници, обикновено с дълбочина над 600-700 м, което е гаранция за нейната чистота и постоянно качество. Тя има специфична минерализация и уникален баланс на минерални соли, което я прави изключително добър източник на хидратация, особено при хора с активен начин на живот.

Изворната вода, както и натуралната минерална вода, е изцяло природен продукт. Тя е с естествен произход и притежава относително постоянен минерален баланс. Изворните води се добиват от изрично определени и защитени подземни източници, по-близо до повърхността на земята и не се подлагат на обработка при бутилиране. Те са природно чисти, като подпис за марката е съответният географски произход, който задължително се посочва на етикета на продукта.

За разлика от натуралните минерална и изворна вода, трапезната вода най-често е промишлено-обработен продукт. Тя няма определена географска принадлежност и нейният източник може да бъде дори водопреносната мрежа.
Обикновено трапезните води се нуждаят от допълнителна обработка, за да станат годни за пиене. Най-често това става чрез „обратна осмоза“. При този процес от водата се отстраняват вредните примеси, в това число бактерии, тежки метали, пестициди и други.

Водите биват също обикновенни или газирани в зависимост от това дали към тях има добавен въглероден диоксит (CO2) или не.

Водата, може да бъде или естествено газирана при източника, или като резултат от добавянето на въглероден диоксид (CO2).
Законодателството прави разграничение между:
«Естествено газирана вода», когато съдържанието на CO2, намиращо се в бутилираната е идентично с това, на откритото при източника;
«Натурална минерална вода с прибавен газ от извора», когато нивото на CO2, установено в бутилираната е по-голямо от това при източника и; и водата се догазирва с СО2 с произход от извора.
«Газирана натурална минерална вода», когато CO2, намерен в бутилираната е от произход различен от този на находището, от който идва водата.
«Газирана вода — Сода» — когато газировката е постигната изцяло чрез изкуствено обогатяване с CO2,като тук става въпрос освен за минерални и изворни така също и за трапезни води.

Съществува също и Ароматизирана вода с добавки.
Напитка, състояща се от вода с добавки на естествени или изкуствени аромати, билки, и други, обикновено с по-ниски калорийни стойности, отколкото безалкохолните напитки. В много случаи, те съдържат витамини и минерали, добавени чрез плодовете, включени в състава им. Ароматизираните води биват подсладени и неподсладени.

В онлайн магазина Zakupi.bg ще откриете богато разнообразие от различни видове вода,българска и вносна на водещи наши и световни производители. Ние предлагаме всякъкви видове вода: минерална,трапезна,изворна,газирана,ароматизирана,натурална във всякъкви разфасовки-стъклени , пластмасови бутилки, BIB, според вашите нужди на атрактивни цени с доставка до вашия дом или офис на куриер.

Водата е най-консумираната напитка в света.Човешкия организъм се нуждае от приблизително 2 литра вода ежедневно.Водата обикновенно се консумира самостоятелно но може да се комбинира с храни и алкохолни напитки.