Пенливо вино

Въпреки че думата „шампанско“ се е превърнала в нарицателно за различните видове пенливо вино, всеизвестно е, че шампанското се произвежда само в регион Шампан във Франция. В останалите части на Франция, а и в другите държави и техните региони, съществуват шампанизирани вина или искрящи вина, които носят различни наименования. В България използваме термина пенливо вино или искрящо вино, въпреки че в разговорния език е по-популярно да се нарича шампанско.
 
Пенливо вино обикновено се консумира по специални поводи, сватби, различни видове тържества. Заради леката си газировка, финия си вкус и специфичния си блясък и аромат, това питие се е превърнало в символ на лукс и изящество. Специалният начин на отваряне на всяка бутилка от това естествено газирано питие, прави всеки празник още по-изтънчен, приятен и важен.
 
В ZAKUPI.BG сме подбрали няколко вида шампанизирани вина, които могат да задоволят и най-взискателния и изискан вкус. Те са подходящи както за традиционни събирания и коктейли, така и за по-специални поводи - като сватби, тържества за рожден ден, завършване и много други. Изберете по ваш вкус и направете своята онлайн поръчка на шампанско, може и с доставка до дома.
 
Независимо дали предпочитате бяло, червено шампанско или розе, мехурчетата от въглероден двуокис, които са естествен продукт на ферментацията, ще погъделичкат приятно сетивата ви и ще ви накарат да се усмихнете още след първата глътка.

Поръчка и доставка на шампанско от ZAKUPI.BG на изгодни цени.