Вермут

Ароматизираното вино, или така нареченият вермут, има славата на сладко, но същевременно горчиво питие. Специфичният му вкус се подсилва от допълнително вложените в него билки, подправки, плодове, дори семена. Най-известната съставка за вермут е пелинът, но също толкова популярни са и мента, бял равнец, бъз. Подправките също заемат важно място в производството на подсиленото вино, като най-използваните са: кардамон, канела, индийско орехче, розмарин, кориандър, карамфил и много други.
 
ZAKUPI.BG предлага различни вкусове и марки вермут, като най-известните са: Вермут Мартини, Вермут Кампари, Вермут ЧоЧоСан и други. Можете да ги използвате както за директна консумация, така и за влагането им в коктейли. Известен факт е, че вермутите са предпочитана и много популярна съставка за направата на коктейли - заради наситения аромат, който придават на миксираните питиета. Затова зад всеки бар можете да видите разнообразни вкусове и видове вермут.
 
Първоначално подсиленото вино се е използвало като средство за лечение на редица неразположения. По-късно се е консумирало като аперитив – самостоятелно или с плодов сок. Днес най-популярната му употреба е от барманите, които забъркват оригинални комбинации с тази разновидност на виното.
 
В ZAKUPI.BG може да поръчате онлайн Вермут Мартини, Вермут Кампари, Вермут ЧоЧоСан и други вермути на изгодни цени както за лична, така и за професионална употреба.