Текила

Мексиканската спиртна напитка текила се произвежда чрез дестилация на ферментирал сок от растение, наречено синьо агаве. Текилата има славата на една от много силните алкохолни напитки, но в действителност алкохолните ѝ градуси са около 38. Най-чистата и скъпа текила се прави само и изключително от синьо агаве, а по-масовият клас съдържа и други съставки.
 
Zakupi.bg е онлайн магазин, в който ще откриете разнообразие от различни видове текила на топ цени. Чрез онлайн поръчка можете да получите любимата си марка и да се насладите на вкуса ѝ.
 
В световен план е разпространен един основен начин за пиене на текила – на екс от чаша тип шот, заедно със сол и резенче лимон. В родината ѝ Мексико обаче не я консумират така. Там се пие от по-широки чаши и то целодневно, предимно на стайна температура, за да се усети максимално добре вкусът.
 
Освен самостоятелно, текилата е алкохол, който често се използва при направата на алкохолни коктейли. Едни от най-популярните коктейли с текила са „Маргарита“ и „Текила сънрайз“, а мексиканците я консумират и във вид на Сангрита – с доматен сок, подправки и т.н.
 
За любителите на текила и коктейлите с нея, направете своята поръчка от онлайн магазин Zakupi.bg и се възползвайте от нашите предложения и изгодни цени.