Ракия

Балканите си имат традиционна напитка и това определено е силната ракия. В България я считаме за национална напитка, но тя е такава и за Северна Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Турция, Черна гора и Хърватия.
 
Ракията е от тези алкохолни напитки, които са произвеждат от плодове и вкусовото ѝ разнообразие е точно толкова голямо, колкото съществуват различни видове плодове. В България най-популярните видове ракия са гроздова, сливова и кайсиева. Съществуват обаче и дюлева, крушова, черешова, прасковена, ябълкова и т.н.
 
В Zakupi.bg предлагаме разнообразни видове ракия на топ цени. С онлайн поръчка от сайта ни можете да опитате различните ни вкусове и марки. Освен традиционните плодови ракии, при нас ще откриете и пъпешова, тиквена, смокинова, къпинова, от бъз, от арония и много други. Разполагаме и с богато разнообразие от гроздова – мускатова, перлова, траминер, хамбургски мискет и гроздова класическа.
 
Ракията се приготвя чрез дестилация на ферментирали плодове. Тя е сред силните алкохолни напитки, тъй като обикновено е около 40 алкохолни градуса, но домашно произведената ракия може да достигне и над 60 градуса. Консумира се целогодишно като през топлите месеци е предпочитана охладена, а през зимните – греяна. Традиционна комбинация е ракия с шопска салата.
 
Направете своята онлайн поръчка от нашия интернет магазин и ще получите избраната от вас ракия на топ цени.