Мента

Една от любимите летни алкохолни напитки е освежаващата мента. Тя спада към ликьорите като алкохолното ѝ съдържание варира между 21 и 25%. В България е едно от най-популярните питиета, което успешно се комбинира с други алкохолни и безалкохолни напитки.
 
В Zakupi.bg можете да избирате между различни разфасовки на няколко фирми, производители на мента. При нас можете да направите своите онлайн поръчки на топ цени и с доставка до дома. Предлагаме традиционната за страната ни чиста мента, както и такава с вкус на малина или на лимон.
 
Въпреки че ментата спада към питиетата тип алкохолни напитки, тя има редица полезни свойства, заради натуралното масло от мента, добавено в нея. В умерени количества действа благоприятно при проблеми със стомашно-чревния тракт, а също така има освежаващ и успокояващ ефект.
 
Освен самостоятелно, мента може да се консумира в комбинация с мляко, сметана, плодови сокове, бира, мастика, както и да се влага в различни алкохолни или безалкохолни коктейли. Най-популярният коктейл с мента е „Облак“, който освен зелената напитка, съдържа още мастика и лед. Подходящи храни, с които се съчетава добре, са ядките, сладолед, плодови салати, зеленчукови салати и различни сладкиши.
 
За всички онлайн поръчки от нашия сайт гарантираме топ цени на предлаганите от нас продукти.