Ликьор

Важно място сред сладките алкохолни напитки заема изобретеният преди стотици години ликьор. Различните видове ликьори имат различно алкохолно съдържание, но за идеална среда се счита 15%. Разбира се, може да откриете и такива с над 40%. Като цяло този тип напитка, в зависимост от вида, е ароматизирана с плодове, ядки, билки, подправки, сметана или цветя.
 
Онлайн магазин Zakupi.bg предлага голямо разнообразие от ликьори на различни производители на топ цени. При нас можете да откриете от най-популярните ликьори, като Бейлис, Амарето и т.н., до някои по-екзотични и различни вкусове.
 
Ликьорите са сред тези алкохолни напитки, които винаги пазят традициите си, затова и са толкова консумирани и намират наистина широко приложение. Те се консумират както самостоятелно като аперитив или диджестив като допълнение към десерта, така и се влагат в коктейли като им придават допълнителни цвят, аромат и сладникав вкус. А някои се използват и в кулинарията, особено за приготвяне на сладкиши и различни видове десерти. Когато се пият самостоятелно, обикновено са охладени или с лед, но зависи от повода или настроението.
 
Един от най-популярните ликьори в България е вишновката, който дори се приготвя и в домашни условия.
 
Посетете нашия онлайн магазин и поръчайте с доставка до дома любимия си ликьор на топ цени.