Кашаса

Напитката кашаса е бразилска алкохолна напитка, произведена от захарна тръстика чрез дестилация. Тя е сред силните алкохолни напитки с алкохолни градуси, които могат да бъдат между 38 и 48. Освен самостоятелно, тя често се използва и като продукт за направа на коктейли.
 
В онлайн магазин Zakupi.bg можете да откриете най-разпространената кашаса в цял свят – Кашаса Питу. Тази бяла традиционна бразилска алкохолна напитка се произвежда от чиста и прясно отсечена захарна тръстика. За разлика от рома, който се произвежда от вторичния продукт на тръстиката (меласа), за кашасата се използва сокът, извлечен от първото пресоване. Така се постига този чист и свеж вкус на напитката.
 
Бразилската кашаса е сред тези алкохолни напитки, които се използват за направа на коктейли. Най-популярните коктейли с участието на кашаса са: Кайпириня, Кайпифрута и Батида. Това са смесени напитки, които са предпочитани от бразилците, но придобиват и световна известност. Кайпиринята включва кешаса, захар, натрошен лед и парчета лайм. Смята се, че това е любимият коктейл на бразилците. Ако се добави плод към този коктейл, се нарича Кайпифрута. Батида се прави от кашаса, плодов сок и захар. Извън Бразилия коктейлите с кашаса включват газирани напитки, но самото питие може да се пие и чисто.
 
Поръчайте от нашия онлайн магазин качествена кашаса на изгодни цени.