Водка

Чистата водка е една от най-популярните алкохолни напитки в северните и източните части на Европа, както и в Русия. Водката се прави от пшеница, ръж, ечемик, грозде, картофи и т.н. Най-общо казано тя представлява чист етилов алкохол, смесен с вода. Именно заради съдържанието на вода, това питие носи името водка. Алкохолните градуси на тази високоалкохолна напитка варират между 40 и 56 градуса, като най-масово са с по 40 градуса.
 
От Zakupi.bg можете да направите своята онлайн поръчка на водка на изключително атрактивни цени. Предлагаме водки от различни държави – България,Русия, Литва, Полша, Украйна, Финландия, Холандия, Швеция и т.н. Също при нас можете да откриете разфасовката, която ви е нужна – от 0,2 литра до 3 литра водка.
 
Важно при производството на водка е дестилацията. За да се постигне кристалната чистота на напитката, понякога се извършват по пет-шест дестилирания. Филтрацията е завършекът, когато се премахва острият и суров вкус на водката и се заменя с мек и фин вкус.
 
Водката е сред тези алкохолни напитки, които са идеални за миксиране на коктейли. Тя ги прави по-силни без да променя вкусовете им. Най-известният коктейл с водка е Блъди Мери – съдържа основно водка и доматен сок.
 
Направете своята онлайн поръчка на водка от нашия сайт на изгодни цени и с доставка до дома.