Аперитиви и Диджестиви

От векове е прието преди и след обилни вечеря или обяд да се сервират алкохолни напитки, които да подпомогнат храносмилането, това са така наречените аперитиви и диджестиви. За аперитив се приема спиртно питие, което стимулира апетита преди хранене. Диджестивът пък се пие непосредствено след хранене, за да подпомогне храносмилането.
 
Аперитивите обикновено са ликьорите, анасоновите напитки, шерито и много други. За възбуждане на апетита често се използва бадемов аперитив, абсент, узо, а в България – предимно ракия. Смята се, че светлите питиета са аперитиви, а тъмните – диджестиви, но това не е задължително правило. Сред популярните диджестиви са - йегермайстер, горчивките, коняк, бренди и много други.
 
В онлайн магазин Zakupi.bg можете да намерите разнообразие от аперитиви и диджестиви на изгодни цени. Независимо дали искате да започнете вечерята си с бадемов аперитив и да я завършите с йегермайстер, ние ще ви помогнем с избора на този вид алкохолни напитки.
 
Разбира се, не е задължително аперитиви и диджестиви да са винаги алкохолни напитки, но те определено са по-разпространени. Също така понякога една алкохолна напитка може да играе роля и на двете, въпреки че специалистите смятат, че не бива да се повтарят напитки по време на едно хранене.
 
Направете поръчка от нашия онлайн магазин с доставка до дома и се насладете на храната си с напитките, които предлагаме.