Анасонови напитки

Анасонови напитки са всички тези алкохолни напитки, които са овкусени с анасон - узо, мастика, йени ракъ, пастис, абсент и т.н. Анасонът е растение, което има много силен и специфичен аромат, но което с годините е доказало своите лечебни свойства. При влагането му в алкохолни напитки се постига сладникав и тръпчив вкус на напитките. Тези напитки се приготвят като ракията – чрез дестилация. Добавянето на анасоновия аромат се осъществява при преваряването.
 
Чрез Zakupi.bg можете да поръчате онлайн различни видове анасонови напитки на изгодни цени. Може да избирате от разнообразните разфасовки на гръцко узо, българска мастика, турската йени ракъ или френската напитка пастис.
 
Особеното при анасоновите напитки е, че освен че имат отлични вкусови качества, те са и полезни при умерено консумиране. Доказано е, че анасонът влияе благоприятно при стомашни болки, помага за кръвообращението и при проблеми с дихателната система.
 
Високоалкохолните анасонови напитки се консумират силно охладени – при достатъчно ниски температури се появяват специфичните кристалчета, а при разреждане с вода течността става мътна.
 
В България е най-популярна мастиката. Тя, както и останалите напитки с анасон, се влага успешно в коктейли. Най-популярния коктейл с мастика е „Облак“, който включва мастика, мента и лед.
 
Направете своята онлайн поръчка от сайта ни и се насладете на разнообразието от анасонови напитки, които предлагаме.